Eend

Eend_header

Tamme en scharreleend uit verschillende landen

Wij als Luiten Food – Thomas Foods Europa importeren onze tamme eend grotendeels uit West-Frankrijk. Frankrijk is de specialist in de opfok van Barbarie-eend. Barbarie-eend staat bekend om zijn vlezigheid en bevat minder vet dan andere rassen. Dankzij de jarenlange ervaring van onze samenwerkingen met de boeren, hebben wij de beste eend voor u!

Naast de import van Barbarie-eend, is Luiten Food – Thomas Foods Europa ook importeur van de Franse scharreleend Nature & Respect. Deze eenden hebben een vrije uitloop naar buiten om lekker te scharrelen.

Vanuit Oost-Europa importeren wij ook nog andere eendenrassen zoals pekingeend.

Vers & diepvries beschikbaar

 

Lees meer op de website van Nature & Respect

Vleesdelen eend:

  • Filet
  • Bout
  • Pootvlees
  • Lever
  • Leverpaté
  • Rillette
  • Magret de canard
  • Pekingeend
  • Maag
  • Vet

Onze samenwerkingen

De meeste van onze eendproducten zijn van de merken Couthouis, Nature en Respect en Mieral.

Maison Couthouis is gevestigd in Soullans, tussen Challans en de kust van de Vendée. Naast de eigen fokkerij, werken ze samen met lokale eendenboeren waarvan 70% zich binnen een straal van minder dan 2 uur bevindt. De belangrijkste specialiteit van Maison Couthouis is het gebruik van de  droogplukmethode. Middels deze traditionele vaardigheid behouden de eenden de kwaliteit van het vlees en de huid en is het product langer houdbaar.

Naast de eend van Couthouis, hebben we ook eend van Nature en Respect. De kernwaarden van Nature en Respect zijn respect voor de dieren, boeren en de natuur. De eenden hebben een natuurlijke leefruimte en krijgen de tijd om zich optimaal te ontwikkelen. De stressvrije leefomgeving zorgt voor een heerlijk stuk vlees.

Als laatste hebben we het merk Mieral. Het karakter van dit merk wordt gevormd door de partnerschappen met boeren, monitoring van de fokkerij, vrije uitloop landbouwpraktijken, 100% natuurlijk voer voor de dieren en respect voor het land. De eend wordt gevoerd onder: Excellence Mieral.

 

Tamme eend

Verschillende eenden, dezelfde hoge kwaliteit

Onze partners worden altijd met zorg uitgekozen, zodat we de krachten kunnen bundelen en de beste kwaliteit aan onze klanten kunnen leveren. Ook onze partners kiezen voor duurzame samenwerkingen met lokale boeren die respect voor de dieren en het land hebben. Alle producten zijn volledig traceerbaar en gecertificeerd door IFS.

Lees meer op onze Nature & Respect pagina
boer eend

Snel & direct contact

Benelux

“Wilt u meer informatie over de verschillende merken van eend? Ik kan u er alles over vertellen. ”

Leroy van der Salm
Leroy van der Salm
?php bloginfo('name'); ?>