Wij vertellen u graag over onze geschiedenis

Met hart voor de zaak

Luiten Food
Onze geschiedenis

Leen Luiten

Luiten Food – Thomas Foods Europa, voorheen Luiten Wild en Gevogelte, is in 1938 opgericht door Leen Luiten. ‘Mijn vader ging als jonge vent met zijn fiets de boer op’, vertelt Leo Luiten, die inmiddels het stokje overgedragen heeft aan zijn zoon Lennert. ‘De grote mand voorop zat bomvol met boter, kaas en eieren. Later kwamen er nog kippetjes bij. Zo fietste hij enkele malen per dag naar de markt van Den Haag.’

Opa Luiten

Tweede generatie

De tweede generatie, Leo en zijn broer Aad Luiten, hebben de firma voortgezet en flink verder ontwikkeld. Al vanaf jonge leeftijd hebben zij hun hart en ziel in het bedrijf gestopt en de handelsactiviteiten uitgebreid met import en distributie. Leo en Aad waren echte pioniers op het gebied van wild-import. Zo waren zij bij veel producten één van de eerste importeurs in Europa, zoals struisvogel vanuit Afrika en haas vanuit Argentinië. Dankzij hun pioniersbrein, inzet en langetermijnvisie heeft ons bedrijf mooie ontwikkelingen doorgemaakt. Zij hebben gezorgd voor een fundering waaruit de derde generatie het familiebedrijf verder heeft geprofessionaliseerd. Zo is Luiten Food – Thomas Foods Europa nu, driekwart eeuw later, importeur van rund, lam, wild, gevogelte, Ibérico, seafood en vega(n)producten.

 

tweede generatie

Huidige Directie

Eigenaren van Luiten Food – Thomas Foods Europa, Lennert Luiten en Jan Kunz, vormen de huidige directie, samen met mede-directielid Roald Heinsbroek.

Lennert Luiten – Algemeen directeur
Jan Kunz – Commercieel directeur
Roald Heinsbroek – Financieel directeur

Met passie en trots leiden zij het bedrijf. Met elk zo hun eigen kwaliteiten, vullen ze elkaar aan en versterken ze elkaar. Klantrelaties zijn erg belangrijk en de directie gaat dan ook vaak op klantenbezoek en mee naar beurzen. Samen met de medewerkers, is Luiten Food – Thomas Foods Europa altijd op zoek naar verbreding of uitbreiding van het assortiment. Onder de derde generatie hebben we seafood en vegan aan het assortiment mogen toevoegen!

Huidige Directie

Wilt u weten wat onze visie is? Lees dan meer.

Luiten Food