MSC-en ASC-keurmerk

Onze visie en voortgang op maatschappelijk verantwoord ondernemen

Luiten Food

Verduurzaming met oog op de toekomst

In het kader van MVO houden we ons altijd bezig met mogelijkheden tot de verduurzaming van ons assortiment, zo ook voor ons vis- en seafoodassortiment. We willen nog lang van heerlijke vis kunnen genieten. Zo hebben we producten die over het MSC- of ASC-keurmerk beschikken. Hieronder vindt u meer informatie over beide keurmerken.

Doelstellingen

De MSC hebben de volgende doelstellingen opgesteld:

oceanen

Evenwicht

 • Visbestanden
 • Gezonde oceanen
 • Het behoud van de visbestanden en gezonde oceanen.

veilige visserij

Toekomst

 • Veiligstellen van vis
 • Het veiligstellen van vis als een bron van voedsel voor toekomstige generaties en als een middel van bestaan voor degenen die in de mondiale visserij werkzaam zijn.

duurzame visserij

Duurzaam

 • Duurzame visserij
 • De wereldwijde visserij als geheel in een duurzamere richting sturen.

Marine Stewardship Council

De MSC (Marine Stewardship Council) is een internationale, onafhankelijke non-profitorganisatie. De missie van MSC is, om via het keurmerk en het certificeringsprogramma, oceanen wereldwijd te beschermen. De organisatie is opgericht om overbevissing aan te pakken en doet dit volgens de volgende standaarden:

 • Visserijstandaard, voor duurzame visserij;
 • Traceerbaarheidsstandaard, voor transparante en traceerbare handelsketens.

Luiten Food – Thomas Foods Europa werkt samen met visserijen die MSC-gecertificeerd zijn, dit betekent dat:

 • De visserijen geen overbevissing hanteren. Hierdoor blijft er genoeg vis in de zee om het bestand op een gezond peil te houden (duurzame visbestanden);
 • De visserij mag geen significante impact hebben op het zeeleven in de bredere zin;
 • De visserijen leven duidelijke regels na (goed beheer).

Luiten Food – Thomas Foods Europa is gecertificeerd volgens de traceerbaarheidsstandaard (MSC Chain of custody).

Lees meer op de website van MSC

ASC logo

vissersboot

Aquaculture Stewardship Council

Het ASC (Aquaculture Stewardship Council) is een internationale, onafhankelijke non-profitorganisatie. Zij hebben een set standaarden ontwikkeld welke gericht zijn op verantwoorde kweek. De missie van ASC is om van aquacultuur een milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde sector te maken met behulp van efficiënte marktmechanismen die waarde creëren in de hele keten.

Aquacultuur is een oplossing om aan de groeiende vraag naar vis te kunnen voldoen. Meer dan de helft van de wereldwijd geconsumeerde vis is al afkomstig uit de aquacultuur. De snel stijgende vraag naar gekweekte vis kan resulteren in niet goed bedreven aquacultuur. Dit kan watervervuiling, verstoring van lokale ecosystemen en slechte werkomstandigheden tot gevolg hebben. Het is daarom ook van groot belang om met gecertificeerde bedrijven samen te werken.

Lees meer op de website van ASC

MSC logo

Lumar Orient header

SNEL & DIRECT CONTACT

Seafood & Vis en Cruise

“Duurzaamheid is een steeds groter begrip in de maatschappij. Benieuwd naar ons duurzame vis- en seafoodassortiment? Neem contact met mij op!”

Mandy Voogt
Mandy Voogt
?php bloginfo('name'); ?>