Frigorifico Rioplatense

Rundvlees van topkwaliteit!

Luiten Food
Runderen Latijns-Amerika

Het verhaal van Frigorifico Rioplatense

Frigorifico Rioplatense is opgericht in 1974 en één van de toonaangevende rundvleesverwerkende bedrijven in Argentinië. De focus ligt daarbij op het slachten, uitbenen en verwerken van het rundvlees waarbij ze een breed scala aan kwaliteitsproducten voor de klanten wereldwijd produceren.

Rioplatense heeft één van de meest moderne runderslachthuizen van Latijns-Amerika, gelegen in Buenos Aires, met een verwerkingscapaciteit van 1800 stuks per dag.

De kwaliteit van de producten, afkomstig van Frigorifico Rioplatense, wordt gegarandeerd door het selecteren van alleen de beste Argentijns-Britse rassen. Voor de kwaliteit van het vee is het leefgebied van de dieren ontzettend belangrijk. De ligging van Argentinië met een zacht klimaat, uitgestrekte velden en overvloedige regenval, biedt de perfecte omgeving om het beste vee te fokken.

Dankzij onze samenwerking met Frigorifico Rioplatense kunnen wij onze klanten topkwaliteit Argentijns rundvlees aanbieden met 100% transparantie in het gehele proces.

Kwaliteitsborging door Rioplatense

Rioplatense ziet erop toe dat al het vee dat verwerkt wordt, afkomstig is van boerderijen die volgens de hoogste normen produceren. Ze hebben dan ook een Rioplatense-programma ontwikkelt voor kwaliteitsborging op de boerderij.

Het Rioplatense-boerderijkwaliteitsborgingsysteem bevordert:

  • Het hoogste niveau van traceerbaarheid van de dieren;
  • Goede normen inzake dierenwelzijn;
  • Goede gezondheid en voeding van de dieren;
  • Goede managementpraktijken.

Naast het kwaliteitsborgingsysteem voor de boerderijen, heeft Rioplatense ook een kwaliteits- en voedselveiligheidsbeheersysteem ontworpen en geïmplementeerd op basis van Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP). Dit systeem is gecertificeerd door het British Retail Consortium (BRC).

Door middel van een geïntegreerd geautomatiseerd systeem, hebben klanten volledig inzicht in de traceerbaarheid van boerderij tot de verwerking.

Lees meer over onze andere merken
Voedselveiligheid

Het merk Rioplatense

Rioplatense staat voor de productie van betrouwbare, traceerbare producten van constante kwaliteit. Het bedrijf voorziet in gekoelde en bevroren rundvleesproducten. Omdat de vraag naar centraal verpakte producten stijgt, heeft Rioplatense geïnvesteerd in retailverpakkingsfaciliteiten. Op deze manier kunnen nog meer van onze klanten genieten van de samenwerking tussen ons en Frigorifico Rioplatense.

Lees meer over de producten van Rioplatense

 

Rioplatense

Meer weten over ons Argentijns rundvlees? Lees meer!

Luiten Food
Roy de Visser

Roy de Visser