Wild gevogelte

Patrijs

Wild gevogelte

Ons assortiment van wild gevogelte bestaat uit fazant, patrijs, wilde eend, wilde gans, wilde duif en grouse. Alle dieren hebben een eigen geur, kleur, smaak en structuur. Wel heeft het allemaal die wildsmaak die zo herkenbaar is voor wilde dieren. Hieronder vindt u meer info over de desbetreffende vogels.

 

Lees meer over speciaal gevogelte

Fazant

Niets gaat boven de fijne, kruidige en aromatische smaak van wilde fazanten. Vooral als die zich hun hele leven tegoed hebben gedaan aan bessen en kruiden. Jonge fazanten bevatten in tegenstelling tot de oudere fazanten geen droog vlees, zij bezitten ook een jasje van spekvet.

Wij kunnen u o.a. het volgende aanbieden:
• Fazant
• Fazantenfilet
• Fazantenboutvlees
• Fazantenkarkas

Diepvries beschikbaar

Fazant

Patrijs

Patrijs is het lievelingswild van de chef-kok en de gastronoom. Jonge patrijzen hebben een korte bereidingstijd en zijn een bijzondere delicatesse. Vroeger leefden ze in heidevelden en moerasgebieden, nu vooral in landbouwgebieden. Door de schaalvergroting in de landbouw en het spuiten met bestrijdingsmiddelen, is de patrijs zeer zeldzaam geworden in Europa. Jonge patrijzen worden, net als de kwartel, omwikkeld met druivenbladeren en vet en worden dan gebraden. Oude patrijzen worden gestoofd met stukjes spek en zijn uitstekend in een pot-au-feu.

Wij kunnen u o.a. het volgende aanbieden:
• Patrijs roodpoot
• Patrijsfilet

Diepvries beschikbaar

Patrijs

Wilde Eend

Wilde eenden hebben een voorkeur voor zoet water. Daarin zoeken zij hun voedsel door te grondelen. Hierbij gaan zij met hun snavel over de bodem om voedsel te vinden. Eenden eten slakken, wormen, insecten en kreeftjes. Daarnaast leven ze van waterplanten, gras, eendenkroos, eikels, peulvruchten en graan. Eenden zoeken ’s nachts naar hun voedsel. In de avondschemering verlaten ze hun rustplekken – meestal zijn dat grotere waterplassen of rivierarmen – en trekken de velden in. Eendenborst is al eeuwenlang een geliefd stukje vlees.

Wij kunnen u o.a. het volgende aanbieden:
• Wilde eend
• Wilde eendenfilet
• Wilde eendenbouten

Diepvries beschikbaar

Wilde eend

Wilde Gans

De grauwe gans komt voor van Noord-Europa tot het uiterste noordoosten van Azië. In maart broeden ze van tijd tot tijd in Noord- en Midden-Duitsland. In de late herfst trekken de dieren in formatie naar het Zuiden. De grauwe gans leeft in grote moerassen, meren en plassen die met riet of struiken zijn omgeven. De voeding bestaat uit allerlei soorten graankorrels, haver, klaver en jonge zaadjes.

Wij kunnen u o.a. het volgende aanbieden:
• Wilde gans
• Wilde ganzenfilet

Diepvries beschikbaar

Wilde Gans

Wilde Duif

De meest voorkomende wilde duiven in Europa zijn houtduiven. Het donkere vlees van wilde duiven is compacter en malser en heeft een meer uitgesproken smaak en geur dan dat van tamme duiven.

Wij kunnen u o.a. het volgende aanbieden:
• Wilde duif
• Wilde duivenfilet

Diepvries beschikbaar

wilde duif

Grouse

De grouse is een hoendersoort die iets groter is dan bijvoorbeeld de kip. Ze worden ongeveer 31 tot 95 cm groot en wegen gemiddeld 0,3 tot 1 kilogram. Deze hoenders kunnen goed tegen kou dankzij hun dikke laag veren. Ook de poten zijn bedekt met veren tot aan de tenen.
Deze vogels voeden zich voornamelijk met bladeren, twijgjes en knopjes. De jongen eten meestal insecten en andere ongewervelde dieren.
De grouse brengt zijn leven voor het grootste deel op de grond door. Alleen bij gevaar of schrik kunnen zij in een vlaag opstijgen en in een lange glijvlucht gaan.
De meeste soorten blijven het hele jaar binnen hun broedbereik, maar kunnen zich soms kort verplaatsen bij seizoensveranderingen. Deze dieren worden in het wild geschoten in Engeland en Schotland.

Wij kunnen u o.a. het volgende aanbieden:

  • Hele grouse ca. 350gr

Diepvries beschikbaar

Grouse

Snel & direct contact

Benelux

“Benieuwd naar de geur, kleur, smaak en structuur van elke vogel? Wij hebben alle kennis in huis!”

Roy de Visser
Roy de Visser
?php bloginfo('name'); ?>