Franse conceptkip

Header_franse_concept_kip

Franse conceptkip, de kip met een ander verhaal

Wij als Luiten Food – Thomas Foods Europa importeren Poussin & Coquelet uit Frankrijk, uit de streek Bretagne. Het gehele proces, van de geboorte tot aan de verwerking, vindt in Frankrijk plaats. Poussin is een slagersterm voor een jonge kip. De poussin is bij het slachten tussen de 28 en 35 dagen oud en heeft meestal een gewicht van 400 tot 500 gram. Het gewicht mag niet hoger zijn dan 750 gram. Het voer van de kippen bestaat voor 100% uit natuurlijke grondstoffen.

Voor de Coquelet geldt hetzelfde, behalve dat deze maïsgevoerd is en daarom geel gekleurd is.

Wij kunnen u o.a. het volgende aanbieden:

  • Poussins & Coquelets
  • Maïskippen
  • Bresse gevogelte

Vers & diepvries beschikbaar

Poussin & Coquelet

Onze Poussin en Coquelet is van het merk Savel, dit is een Europees leider in gevogelte. Alle medewerkers van Savel werken met passie aan het tevreden stellen van de consument door het aanbieden van een natuurlijk gevogelte. De vogels worden geobserveerd om ze op deze manier beter te kunnen laten groeien.

Poussin is een slagersterm voor een jonge kip.

Voor de Coquelet geldt hetzelfde behalve dat deze maïs gevoerd is en daarom geel gekleurd is.

Wij kunnen u o.a. het volgende aanbieden:

  • Poussins
  • Poussins half ontbeend of spatchcock
  • Coquelet
  • Coqueletfilet
Lees meer over ons brede kipassortiment
savel

Maïskip

De maïskippen worden geboren, grootgebracht, geslacht en verwerkt in Frankrijk door middel van een speciale, strikte en gecontroleerde kweekmethode. Een onafhankelijke organisatie controleert het hele proces nauwkeurig.

Er worden proactieve maatregelen getroffen om het welzijn van de dieren te bevorderen. Er worden uitsluitend boerderijen geselecteerd die bekend staan om hun kwaliteitsvlees. De maïskippen krijgen een gezond en uitgebalanceerd dieet op basis van grondstoffen van vegetarische en minerale oorsprong en verrijkt met vitamines.

De maïskip wordt na minimaal 42 dagen geslacht en worden tussen de 900 en 1300 gram.

De maïskip, word grotendeels gevoed met maïs, hierdoor wordt het vlees geel en bouwt de kip meer vet op.

De maïskip is ook beschikbaar in Nature & Respect kip (2 sterren Beter Leven) en Label Rouge kip.

Wij kunnen u o.a. het volgende aanbieden:
· Maïskip
· Maïskipfilet
· Maïskipfilet suprême
· Maïskipbout
· Maïskipdijvlees

Maïskip

Bresse kip

De kwaliteit van de Bresse kip is gebaseerd op de kennis van enkele boeren in de Bresse-streek. Kennis wordt doorgegeven van vader op zoon waardoor de ‘echte liefhebber’ kan blijven genieten van deze prachtige kip. De Bresse kip is de enige kip die een AOC (Appellation d’Origine Contrôlée) heeft. De AOC is een Franse kwaliteitscontrole op landbouwproducten. De Bresse kip voldoet aan strenge productievoorwaarden, waardoor het over een AOC beschikt. Alles omvattend is de kip met liefde grootgebracht, met de beste middelen gemaakt en zeker het proberen waard!

Bressekip

Met passie voor kwaliteit

Elk gevogelte kan zijn verhaal vertellen, van geboorte tot levering. Middels deze wereldwijde traceerbaarheid kunnen onze klanten volledig nagaan waar het gevogelte vandaan komt. Door strenge specificaties en een ‘breeding guide’, vullen de boerderijen en fokkers een belangrijke rol in bij de waarborging van de kwaliteit.

Kijk ook op onze kwaliteitpagina

 

Scharrelkip 2 ster Frankrijk

Snel & direct contact

Gevogelte

“Binnen ons assortiment aan Franse conceptkip, hebben wij drie verschillende soorten kippen. Ik vertel u er graag meer over!”

Jonne Boers
Jonne Boers
?php bloginfo('name'); ?>