Rendier

rendier

Gezond, smaakvol en mals rendiervlees

Wij importeren het grootste deel van onze rendierproducten vanuit Scandinavië. De rendierproducten kopen wij in bij het bedrijf Polarica, welke een groot leider is in de verkoop van wild- en rendierproducten.

Rendiervlees is een waardevolle bron van voedingsstoffen met veel ijzer, eiwitten, selenium en het bevat diverse vitaminen, bv. A en E en de vitaminen van de B-groep. Rendieren eten uit meer dan 300 plantensoorten: groene planten, grassen, paddenstoelen, korstmos en baardmos.

De groei van rendieren wordt niet kunstmatig bevorderd. Rendieren worden geslacht wanneer hun vlees op zijn best is. Rendiervlees is meestal ook geschikt voor mensen met een tarweallergie. Alleen tijdens de slachttijd is rendiervlees vers beschikbaar! Rendiervlees is ook buitengewoon goed bestand tegen invriezen en wordt dan ook het gehele jaar bevroren gebruikt en aangeboden!

De opvallende kenmerken van rendiervlees:
• Laag vetgehalte
• Fijne vezels
• Voedzaam
• Goede vetzuursamenstelling
• Rijk aan eiwitten
• Rijk aan vitaminen
• Rijk aan mineralen en sporenelementen

Diepvries beschikbaar

 

Bekijk ook onze reepagina

Vleesdelen rendier:

  • Striploin
  • Bout
  • Schouder
  • Trimming

Rendieren uit Finland

Rendieren grazen vrij in de natuur. Het rendierteeltgebied beslaat 122.936 km², 36% van het totale Finse grondgebied. In Zweden beslaat de rendierhouderij 34% van de totale oppervlakte. Het Finse rendierteeltgebied beslaat bijna de gehele provincie Lapland. Er zijn in Finland 56 coöperaties van rendierhouders. Alle coöperaties zijn aangesloten bij de vereniging van rendierhouders.

Rendierneven worden in de lente geboren en in de zomer worden de rendieren bijeen gedreven voor het merken van de reekalfjes.

Na het merken mogen de rendieren vrij rondlopen en grazen om voedsel op te slaan voor de winter. In september en oktober worden de rendieren bijeengedreven voor het opdrijven van de kuddes.

De rendieren worden geslacht in slachthuizen volgens de EU-regelgeving. De dierenarts is aanwezig bij het slachten van de dieren en controleert of aan de voorschriften wordt voldaan. Het karkas wordt door de dierenarts gekeurd, waarna het vlees kan worden uitgesneden. In aanvulling op de wetgeving worden de processen gecontroleerd door het zelfcontrolesysteem van Polarica. Rendieren worden geïdentificeerd aan de hand van het oormerk, wat het inkomen van de juiste rendiereigenaar garandeert. De eigenaar van elk dier wordt gecontroleerd en de geslachte rendieren worden gescheiden van de overgebleven dieren.

Rendiervlees is op aanvraag verkrijgbaar

Polarica

 

rendier_blok

Snel & direct contact

Sebastiaan beantwoord graag al u vragen!

Benelux

“Benieuwd wanneer ons rendiervlees vers beschikbaar is? Het team kan u daar alles over vertellen”

Sebastiaan Kom
Sebastiaan Kom
?php bloginfo('name'); ?>