Terugblik 2023 & vooruitzicht 2024

  • Geplaatst op 20 december 2023

Met het einde van 2023 in zicht, nemen we een moment om terug te kijken op een jaar dat gekenmerkt werd door uitdagingen & successen en kijken we vooruit naar de verwachtingen voor 2024.

Door wereldwijde logistieke problemen en de naweeën van de pandemie is onze veerkracht in 2023 flink op de proef gesteld. Desondanks zijn we erin geslaagd om flexibel te blijven en doeltreffende oplossingen te vinden die de stabiliteit van onze bedrijfsvoering onder moeilijke omstandigheden hebben gewaarborgd.

In 2023 hebben we ons assortiment verder uitgebreid met nieuwe leveranciers, zoals ‘Ulas’ voor kip en ‘Future Farm’ voor ons vega(n) assortiment. Op gebied van kwaliteit was 2023 een bewogen jaar met een nieuw team, naleving van (nieuwe) wetgeving en de introductie van nieuwe producten.  Desondanks hebben we weer alle certificaten behaald op het hoogste niveau. 

Lancering nieuwe website

Op gebied van marketing hebben we grote stappen gemaakt door de lancering van onze nieuwe website in april 2023. Dit project, dat in totaal twee jaar in beslag geeft genomen, geeft ons de mogelijkheid om nog duidelijker te communiceren over onze activiteiten & kernwaarden en draagt bij aan het vergroten van onze naamsbekendheid op internationaal niveau. We bevorderen transparantie door ons complete assortiment online te presenteren en inzicht te bieden in onze bedrijfsprocessen.

Beurzen

In 2023 hebben we met een eigen stand deel mogen nemen aan Tuttofood en Anuga, waar we de gelegenheid kregen om ons assortiment te presenteren. Het deed het ons goed om zowel nieuwe als oude klanten persoonlijk te spreken en zijn dankbaar voor iedereen die een bezoek heeft gebracht aan onze stands. Ons team heeft hard gewerkt om beide beurzen zo succesvol mogelijk te laten verlopen. Graag blikken we nog eenmalige terug op Anuga 2023 met de onderstaande video.

 

Duurzaamheid

Terugkijkend op het afgelopen jaar zijn we trots op de vooruitgang die we hebben geboekt op het gebied van duurzaamheid. Bij Luiten Food geloven we in voortdurende inspanningen om een meer verantwoordelijke en transparante toeleveringsketen te creëren.

Luiten Food heeft een mijlpaal bereikt door niveau 4 te behalen op de MVO-prestatieladder. Deze prestatie plaatst ons in een koploperspositie in de branche en toont onze toewijding aan duurzaamheid aan. We erkennen het belang van duurzame praktijken in elk aspect van ons bedrijf en zijn vastbesloten om deze hoge norm in de komende jaren te handhaven. 

Team

Wij zijn als bedrijf trots op de nieuw aanwas aan mensen, zowel jong als oud. Ons team is uitgebreid naar 81 vaste medewerkers en 48 oproepkrachten. Luiten Food is een dynamisch hard groeiend bedrijf en bieden onze medewerkers graag de kans om zich verder te ontwikkelen. Samen met al onze werknemers sluiten we 2023 af met een prachtig Luiten Food Kerstgala, waar iedereen hopelijk een onvergetelijke avond zal beleven.

 

Vooruitblik op 2024

2024 wordt naar verwachting een uitdagend jaar, gekenmerkt door onzekerheid die zal leiden tot kostenstijgingen voor zowel consumenten als bedrijven. Voor Luiten Food bieden deze onzekere tijden echter ook kansen. Nu ons bedrijf de afgelopen jaren aanzienlijk is gegroeid, is het moment aangebroken om ons te concentreren op het verbeteren van bestaande processen. We zullen onze service optimaliseren en een nog uitgebreidere dienstverlening aanbieden om onze klanten nog beter te ondersteunen.

 

Start volledige productie Murray Bridge

Voor 2024 staan er ook veel mooie dingen op de planning die ervoor gaan zorgen dat ons bedrijf verder door kan groeien. Zo is Murray Bridge in 2023 begonnen met de testfases (link eerder bericht) en zal de fabriek volledig draaien vanaf begin 2024.

Op 12 mei 2023 verkondigde Thomas food International met trots dat de bouw van TFI Murray Bridge is afgerond en de officiële overdracht van de fabriek heeft plaatsgevonden. De totale bouw van de nieuwe fabriek in Australië heeft iets meer dan twee jaar geduurd. Na het voltooien van de bouw is de fabriek in gebruik genomen en de proefproductie gestart. Begin december is de testproductie gestart voor Luiten Food. De verwachting is dat de eerste producten van Murray Bridge eind februari 2024 zullen aankomen in Stompwijk. Wilt u als eerste geïnformeerd worden over de ontwikkelingen rond Murray Bridge? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

De kracht van Luiten Food zit hem in het brede vers en diepvries assortiment, variërend van vlees, vis & gevogelte tot vega(n) en in de toekomst zelfs kweekvlees, toegankelijk voor elke portemonnee. We blijven inzetten op kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie in 2024, en we willen het bewustzijn van kwaliteit en voedselveiligheid op de werkvloer verdiepen.

Dankwoord

Tot slot willen we graag onze waardering uitspreken naar al onze medewerkers, klanten en partners die een belangrijke rol hebben gespeeld in dit enerverende jaar. Zonder uw betrokkenheid en toewijding zouden onze successen niet mogelijk zijn geweest. Uw samenwerking en vertrouwen hebben bijgedragen aan het overwinnen van uitdagingen en het realiseren van doelen.

Namens de directie van Luiten Food – Thomas Foods Europe wensen wij u fijne feestdagen en een voorspoedig 2024!