Aankondiging partnerschap met Orbillion

  • Geplaatst op 15 augustus 2022
Kweekvlees koploper, Orbillion Bio, gaat samen werken met premium vlees distributeur, Luiten Food, om ‘s werelds eerste cel-gekweekt Wagyu-rundvlees naar Europa te brengen.Het partnerschap focust op duurzame, gezonde en schaalbare vleesproductie in Europa.SAN FRANCISCO, USA en LEIDSCHENDAM, NEDERLAND, 22 september, 2022 – Orbillion Bio, een Amerikaanse pionier op het gebied van cel-gekweekt vlees, heeft vandaag een samenwerking aangekondigd met Luiten Food, een Europese leider in premium vlees, om vanaf 2025 hoge kwaliteit kweekvlees naar meer dan 35 landen in Europa te brengen.De samenwerking met Luiten Food geeft Orbillion Bio de mogelijkheid om hun cel-gekweekte Wagyu-rundvlees aan te bieden in Europa via de meer dan 1.200 distributiekanalen uit Luiten Food’s netwerk, bestaande uit, onder andere, foodservice, speciaalzaken en slagers. De cel-gekweekte producten van Orbillion Bio zullen het premium vleesassortiment van Luiten Food, dat nu al zo’n 1.750 producten bevat, verder uitbreiden.”Bij Orbillion hebben we er altijd naar gestreefd om kweekvlees van de hoogste kwaliteit te produceren en op de markt te brengen”, zegt Patricia Bubner, CEO van Orbillion. “We zijn er trots op dat we het enige kweekvlees bedrijf zijn dat focust op de kwaliteit tijdens het volledige ontwikkelingsproces – van de erfgoedrassen waar onze cellen vandaan komen, tot het eindproduct waar consumenten van kunnen genieten. Met Luiten Food zijn we in staat om deze nieuwe “farm-to-table” ervaring naar Europa te brengen. Samen zetten we een wetenschappelijk concept om in iets tastbaars; heerlijk en premium vlees dat diervriendelijker en beter voor de planeet is en ook een aantrekkelijker en consistenter voedingsprofiel heeft.”De partners zullen samen de wettelijke goedkeuringsprocessen beheren en samenwerken om Europese productiecapaciteit te realiseren. Deze faciliteiten zullen voort bouwen op de bestaande voedselproductiemiddelen van het 84-jarige Luiten Food, en zullen gebruik maken van Luiten Foods ervaring op het gebied van voedselveiligheid, kwaliteitsbeheer en logistiek. Luiten Food is onderdeel van de Thomas Foods International Group, het grootste familiebedrijf binnen de distributie van rood vlees in Australië. Deze relatie biedt ook de mogelijkheid om het kweekvlees van Orbillion naar een wereldwijde markt te brengen.

Volgens Barclays zal de markt voor kweekvlees in 2040 zijn gegroeid tot een wereldwijde industrie van $450 miljard. Naar verwachting zullen celgekweekte versies van rood vlees tot 95% minder land en 78% minder water gebruiken, waardoor een reductie van 92% in broeikasgasemissies wordt gerealiseerd in vergelijking met conventionele landbouw.

Voor Luiten Food versterkt de samenwerking met Orbillion de toewijding aan een duurzame toekomst en bied het kansen om verder te innoveren; wat al meer dan acht decennia de basis vormt voor het bestaan van het bedrijf. De diepgaande expertise van Orbillion op het gebied van biotechnologie, voedingswetenschappen en het ontwikkelen van cellijnen stelt Luiten Food in staat om een voorsprong te nemen op andere traditionele vleesleveranciers, door de consumenten van de toekomst aan te spreken en zich aan te passen aan een veranderend klimaat.

“We bestaan al meer dan 84 jaar omdat we ons hebben gefocust op wat de toekomst brengt. En op dit moment is dat duurzaam vlees. Dat is vlees van hoge kwaliteit. Dat is kweekvlees. Dus voor ons was er geen betere partner dan Orbillion Bio wiens Wagyu rundvlees al deze punten raakt”, zegt Lennert Luiten, algemeen directeur van Luiten Food. “We zijn verheugd om onze expertise in het verhandelen van premium vlees naar een industrie te brengen die een groot deel zal uitmaken van het diner van de toekomst.”

Over Orbillion

Orbillion produceert premium kweekvlees van erfgoedrassen, te beginnen met Wagyu-rundvlees. Door diepgewortelde biotechnologische expertise te combineren met culinair inzicht, leidt Orbillion de weg naar smaakvolle en gezondere celgekweekte vleesproducten met een ongeëvenaarde textuur. Orbillion is een pionier op het gebied van kweekvleesproductie door de kosten van de productie met 98% te verlagen, en is het eerste bedrijf ter wereld dat celgekweekt Wagyu-rundvlees, -lamsvlees en -eland ontwikkelt en serveert. Door samen te werken met boeren om het voedselecosysteem van de toekomst op te bouwen, herdefinieert Orbillion de industrie van boer tot bord om de impact op het klimaat te verminderen, de voedselzekerheid te verbeteren en gezond, ethisch en smaakvol vlees voor de moderne consument te produceren. Ga voor meer informatie naar www.orbillion.com.

Over Luiten Food

Luiten Food is een in Nederland gevestigd familiebedrijf met meer dan driekwart eeuw aan ervaring in de import en distributie van wild en gevogelte en is een van de belangrijkste bedrijven in de internationale handel van premium rundvlees, lamsvlees, wild, gevogelte, Ibérico, seafood, vegetarische en veganistische producten. Met moderne productie-, verpakkings-, etiketterings- en logistieke faciliteiten is Luiten Food uitgegroeid tot een belangrijke speler in de vleesimport-industrie die verwacht 2022 af te sluiten met een omzet van €170 miljoen. Ons brede assortiment wordt internationaal gedistribueerd naar kleine, middelgrote en grote klanten die actief zijn in de foodservice, voedingsindustrie, slagerij, groothandel, horeca en retail. De kwaliteit van onze producten is, samen met de loyaliteit die we hebben aan onze klanten en leveranciers, iets waar we veel waarde aan hechten. Waarden die elk aspect van onze bedrijfsvoering beïnvloeden. Kijk voor meer informatie op www.luitenfood.com.

 

Pers contact:

Rachel Lichte

Email: rachell@orbillion.com

 

Orbillion