Start testfase productie voor TFI Murray Bridge

  • Geplaatst op 9 juni 2023

Op 12 mei 2023 verkondigde Thomas food International met trots dat de bouw van TFI Murray Bridge is afgerond en de officiële overdracht van de fabriek heeft plaatsgevonden. De totale bouw van de nieuwe fabriek in Australië heeft iets meer dan twee jaar geduurd.

Op 3 januari 2018 kwam het nieuws naar buiten dat het verwerkingsbedrijf Thomas Foods International Murray Bridge was verwoest door een heftig brand. Al snel kondigde TFI de bouw van een nieuwe fabriek aan met de ambitie dat de nieuwe fabriek wat het toonbeeld van geavanceerde voedselproductie, met de hoogste normen voor verwerking van rund- en lamsvlees zou worden. Een toekomstgerichte investering van deze grootte die TFI tot wereldleider op het gebied van voedselproductie zal maken. Met als uiteindelijk doel een masterplan met toekomstige opties om de productie uit te breiden tot 1.200 stuks vee en 15.000 stuks kleinvee per dag.

Na voltooien van de bouw is de fabriek in gebruik genomen en de proefproductie gestart. Als onderdeel voor de ingebruikname van de fabriek voert TFI momenteel gedetailleerde tests uit van alle apparatuur en systemen, waaronder de eerste verwerkingsprocessen.

Naarmate de productie toeneemt tot 600 stuks vee per dag, zullen er mensen geworden worden. Naar verwachting zullen er in de eerste fase van de nieuwe ontwikkeling tot 350 mensen in dienst worden genomen. TFI is op zoek naar productiepersoneel met onmiddellijke startmogelijkheden, waarbij zij sterk de nadruk leggen op ervaren en instapfuncties in de productie.

TFI is druk bezig met de verdere ontwikkeling in de opstartfase en hoopt zo snel mogelijk de volledige productiecapaciteit te bereiken.