Overname Victoriaans vleesverwerkingsbedrijf door Thomas Foods International

  • Geplaatst op 11 juli 2023

Thomas Foods International (TFI), een familiebedrijf en Australisch grootste verwerker van rood vlees, heeft het bedrijf Frew Foods International (“Frew”) uit Victoria, Australië volledig overgenomen.

Sinds 2020 is Frew al voor 50% onderdeel van Thomas Foods International. De overname bood beide Australische bedrijven groeiperspectieven op belangrijke nationale en internationale markten. Per 1 juli 2023 is het 39 jaar oude familiebedrijf volledig overgenomen door TFI.

Met de overname zal algemeen directeur Robert Frew het bedrijf verlaten en zal Frew een volledige dochteronderneming worden van de TFI Gobal Group. Frew zal verder gaan onder de nieuwe naam: Thomas Foods International Stawell. Deze naamswijziging zal de komende weken officieel worden doorgevoerd.

‘’Dit was een goed geplande bedrijfsovername die de lange termijn toekomst veiligstelt voor de Stawell vestiging en al ons personeel,’’ Aldus Robert. “Ik laat het bedrijf achter in zeer sterke Australische handen. Onze families kennen elkaar al meer dan twee generaties. Sinds TFI een aandeel van 50% in het bedrijf heeft genomen, hebben zij bewezen een toegewijde partner te zijn die het bedrijf een mooie toekomst zal brengen.’’ ‘’Voor mij persoonlijk markeert dit het einde van ons familiebedrijf. Ik voel trots voor wat we de afgelopen jaren hebben bereikt en ben opgewonden over de toekomst en de mogelijkheden die zich zullen voordoen voor iedereen die betrokken is bij de overname van Stanwell.’’

De Stawell Fabriek, erkend als een van de beste kleinvee fabrieken van het Australië, verwerkt lammeren en schapen afkomstig van boerenbedrijven in Oost- en centraal Australië.

Als onderdeel van de transitie streeft TFI naar een grote upgrade van de faciliteiten door middel van een gefaseerd en veelzijdig investeringsprogramma van ongeveer 100 miljoen dollar.

Deze upgrade bestaat uit:

  1. Nieuw koelhuis en logistiek centrum met automatisering;
  2. Uitbreiding van de uitbeenruimte voor lammeren met de nieuwste technologie;
  3. Nieuw kantoor en verbeterde personeelsvoorzieningen;
  4. Nieuwe faciliteit om huiden ter plaatse te verwerken.

Als gevolg van de investering zal het aantal voltijdsbanen in de Stawell-fabriek naar verwachting met ongeveer 750 toenemen. Dit zal een aanzienlijke stimulans betekenen voor zowel de lokale economie als de bredere regio. ‘’Robert en zijn vader Arch hebben een prachtig lokaal bedrijf opgezet, die we in de toekomst verder zullen laten groeien’’, aldus TFI algemeen directeur Darren Thomas. ‘’We hebben mooie plannen voor Stawell binnen onze nationale en internationale activiteiten en zijn bereid om hier op lange termijn aanzienlijk in te investeren.’’

Onder leiding van fabrieksdirecteur Shane Wittman, zal het lokale managementteam bij Stawell blijven. TFI is op dit moment bezig met de werving van nieuw personeel om de verwerkingscapaciteit van de fabriek verder uit te breiden.

Voor meer informatie over de beschikbare functies, ga naar www.thomasfoods.com