Wild

Grouse

Wij kunnen u o.a. het volgende aanbieden:
· Hele grouse ca. 350gr

De grouse is een hoendersoort die iets groter is dan bijvoorbeeld kippen. Ze worden ongeveer 31 tot 95 cm groot en wegen gemiddeld 0,3 tot 6,5kg. Deze hoenders kunnen goed tegen kou dankzij de dikke laag veren. Ook de poten zijn bedekt met veren tot aan de tenen.

Deze vogels voeden zich voornamelijk met bladeren, twijgjes en knopjes. De jongen eten meestal insecten en andere ongewervelde dieren.

De grouse brengt zijn leven voor het grootste deel op de grond door. Alleen bij gevaar of schrik kunnen ze in een vlaag opstijgen en in een lange glijvlucht gaan.

De meeste soorten blijven het hele jaar binnen hun broedbereik, maar kunnen zich soms kort verplaatsen bij seizoensveranderingen. Deze dieren worden in het wild geschoten in Engeland en Schotland.