Over ons

Geschiedenis

Luiten Food, voorheen Luiten Wild en Gevogelte, is in 1938 opgericht door Leen Luiten. ‘Mijn vader ging als jonge vent met zijn fiets de boer op’ vertelt zijn zoon Leo Luiten. ‘De grote mand voorop zat bomvol met boter, kaas en eieren. Later kwamen er nog kippetjes bij. Zo fietste hij enkele malen per dag naar Den Haag.

De tweede generatie, Leo en zijn broer Aad Luiten hebben vervolgens de firma overgenomen. Al vanaf jonge leeftijd hebben zij hart en ziel in het bedrijf gestopt en de activiteiten uitgebreid met import en distributie. Leo en Aad waren echte pioniers op het gebied van het importeren van wild, zo waren zij van veel producten de eerste importeurs in Europa. Mede door hun inzet is het bedrijf gekomen tot waar het nu is. Zo is Luiten Food nu, driekwart eeuw later, importeur van rund, lam, wild, gevogelte en ibérico.

Vandaag de dag bestaat de directie uit Jan Kunz en Lennert Luiten, derde generatie Luiten. Import is nog steeds de hoofdactiviteit. Onder leiding van Jan en Lennert is het assortiment sterk uitgebreid en zijn onder andere de productgroepen rund- en lamsvlees ontwikkeld. Dit maakt Luiten Food tegenwoordig dan ook totaalleverancier in vlees- en vleesspecialiteiten.